VIDEO: Terorakts Vīnē – uzbrucēji mērķēti šauj uz gājējiem; vismaz trīs cilvēki nogalināti

Vīnes centrā 2. novembrī notikusi apšaude – nogalināti trīs cilvēki, tostaro viens no uzbrucējiem, un vēl 14 cilvēki ievainoti, informē plašsaziņas līdzekļi.

Šī apšaude ir “terorakts”, kas vēl turpinās un kurā iesaistīti vairāki uzbrucēji, kas vēl nav notverti, pavēstīja Austrijas iekšlietu ministrs Karls Nehammers. Armijai apsargā svarīgākās vietas pilsētā, lai policija varētu vajāt bruņotos uzbrucējus.

“Mēs esam upuri nicināmam teroraktam federālajā galvaspilsētā, kurš vēl turpinās,” paziņoja Austrijas kanclers Sebastiāns Kurcs dažas stundas pēc apšaudes sākuma.

“Viens no vainīgajiem tika neitralizēts, bet vairāki uzbrucēji, izrādās, vēl nav notverti. Viņi arī, kā mums zināms, ir ļoti labi apgādāti, ar automātiskajiem ieročiem. Tātad viņi bija ļoti labi sagatavoti. Tas noteikti ir terorakts,” sacīja Kurcs.

Kurcs izteica atzinību policijai par viena uzbrucēja nogalināšanu. “Mēs nekad neļausim, ka mūs iebiedētu terorisms, un ar visiem līdzekļiem apkarosim šos uzbrukumus,” solīja Kurcs.

Kanclers atzina, ka vēl nav iespējams pateikt, vai dzīve Vīnē otrdien atgriezīsies normālās sliedēs, jo vairāki aizdomās turētie vēl nav notverti. Viņš arī pateica, ka pašlaik nav informācijas par uzbrukuma motīviem

Pievienot komentāru